Sætre

Frå Ikkjepedia
Versjonen frå 25. desember 2009 kl. 18:07 av CartoonistHenning (diskusjon | bidrag) (Éin versjon)
(skil) ← Eldre versjon | Siste versjonen (skil) | Nyare versjon → (skil)
Hopp til navigering Hopp til søk

Arkitektur[endre]

Sætre består for det meste av byggefelt. Her kan man velge hus etter lommenboka, alt fra Block Dettne hus til funky arkitekt-tegnede villaer. Utsikt finnes det massevis av. Det står værre til med innsikten. Sætres største mangel er sentrumet. Dvs Sætre mangler et skikkelig sentrum. Potensialet er så stort at politikerene ikke blir enige om hva de skal gjøre. Uenigheten stammer stort sett i fra det faktum at alle partene smører alle politikerene like hardt.

Geografi[endre]

Sætre er Hurumhalvøyas perle. Dette lille koselige tettstedet ligger flott plassert innenfor en drøss med småøyer, noe som gir Sætres innbyggere tusenvis av badeplasser. Hvis man ikke har tilgang på båt, (noe alle i Sætre selvfølgelig har), kan man benytte seg av en av de mange strendene som også omgir Sætre. Av landfaste badesteder kan Skogsborg, Beston som riktignok ligger i nabokommunen Røyken og Sjødar her er det riktig nok ikke så bra med hensyn til gjørme men trekkes allikevel frem. Beston som ligger i Røyken og ikke i Sætre er i motsetting til Åros stranden, ikke særlig befengt med gjørme. Dette gjør at mange Årosindianere ikke drar til Sætre for å bade om sommeren.

Industri[endre]

Sprengstoff fabrikken Orica (tideligere kjent som DYNO) var Sætres hjørnestens bedrift frem til 70 tallet. Nå er det igjen en Slørrystasjon, samt et industriområdet. Den militære delen ble solgt til Chemting Nobel AS og den militære sprengstoffproduksjonen går for fult. Leietakere i industriparken får ikke fornyet sine avtaler så det blir mange arbeidsplasser som forsvinner etter hvert. Så vi regner med det meste av Sætres industrihistorie forsvinner. Hvis ikke riksantkvaren greier og redde den gamle dynamittfabriken, som har levet som et anonymt museum. Og e Sætres befolkning takker både apen George W. Bush, og svigermorsdrøm; Osama Bin Laden fem ganger om dagen for sin krigsiver.

Idrettslag[endre]

Graabein er Sætres misslykkede fotballag. A-laget spiller i den divisjonen de spiller, kun fordi laget som skulle rykke opp nektet å spille i en høyere divisjon. Navnet Graabein stammer fra de riktig gamle dager. Sætre gutta kom alltid i flokk når det var noen som trengte juling. Det må legges til at det alltid var noen i nabobygdene som sårt trengte julig. Det være seg en Årosindianer eller en cellulitt.

Kjendiser[endre]

I Harketbula bor Morten. Sætre har også fostret en Idol-kjendis som røk ut av konkuransen på grunn av et litt for smalt repertoar. Tommy Steine er bygdas STORE sønn. Om sommeren jobber han som kjentmann for kartverket. Om ikke alt for lenge har han oversikten over alle skjær og grunner i Oslofjorden.


Is[endre]

Det beste Sætre hadde å by på frem til noen år siden var norges desidert største is til en rimelig penge. BEng var hele Sætres store helt på varme somerdager. Befolkningen sørger den dag i dag over kioskens konkurs.

Sætresangen[endre]

[1]