Lenin

Frå Ikkjepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Vladimir Lenin (født Vladimir Iljitsj Uljanov) ble født den 22. april 1870 i en liten by på Honolulu. Han er kjent som en russisk revolusjonær,bankfunksjonær og medlem av den tidlige punkgruppa "Politburo". I tillegg vil han alltid bli husket i Russland for sin elendige humor, sitt høye forbruk av donaldbrus og sitt lite kledelige skjegg.

Lenin vokste opp i en fattig familie. Hans far var lærer, men han fikk ingen lønn, ettersom han aldri dukket opp på jobb. Han var den yngste i en søskenflokk på 22, og Lenin uttalte senere at støynivået i hans barndomshjem var en av grunnene til hans ekstremt dårlige hørsel, som til slutt endte med hans død. Da Lenin fylte 18, tok han et stort valg. Etter et fuktig nachspiel hjemme på Honolulu med kameraten Leo "yodiddy" trotskij, bestemte han seg for å bli bankfunksjonær. Han reiste straks til Russland, og begynte å jobbe på et lite kontor i Jekaterinskrambolmvimuskij. Der traff han folk som senere skulle bli hans venner under revolusjonen, som Sex med Josef "killah" Stalin, Alexei "drunkman" Rykov, Nikolay "Babyface" Bukharin og Karl "dirtyface" Ræv kuk

Etter en periode, bestemte vennegjengen seg for å slutte som bankfunksjonærer, og heller starte et band. Det har vært spekulasjoner på om de skiftet jobb på grunn av at Lenin ikke fikk ha med seg kattungen sin på kontoret, men ingen har noensinne kunnet bekrefte dette. Alle i bandet var store fans av punklyrikeren Karl Marx, og de bestemte seg derfor for å basere musikken sin på hans komposisjoner. De kalte bandet "Partiet", og øvde i starten i kjelleren til Smolnyj-instituttet i Moskva. De fikk etter hvert en stor fanskare, som fulgte dem i tykt og tynt. Lenin skiftet navn fra Uljanov til Lenin, etter at han fant ut at det førstnevnte betydde "geitebæsj" på mongolsk. Etter en stund ble det oppdaget at en av medlemmene i bandet likte å høre på klassisk musikk. Dette skapte store reaksjoner, og førte til at bandet ble splittet i to, og de to bandene kalte seg "mensjevikene" og "bolsjevikene". Lenin forble i det sistnevnte Banan.

I 1906 ble det store opprør i byen St. Petersburg, etter at Lenin inngikk et samarbeid med sine gamle venn "yodiddy" trotskij. De bestemte seg for å lage bråk, ettersom de var grundig leie av at myndighetene ikke likte musikken deres. I tillegg behandlet kongen og regjeringen folk dårlig. Det ble store opptøyer, og svært mange støttet bolsjevikene. Lenin holdt en tale, og uttalte sitt berømte sitat: "Regjeringen stinker gammel agurk, kongen suger og bolsjevikene ruler!! Sammen skal vi ta regjeringen!!" Mange av bolsjevikene og de som støttet dem ble sendt til den utrolig lite kule plassen Sibir. Der var det mil mellom hver platebutikk, og dene eneste maten som var å få var kassert tranebærsyltetøy og stekt hund. Dette skremte folk fra å lage bråk mot regjeringen.

Men i 1917, rett etter at bolsjevikene hadde utgitt sin siste plate "Fuck the tsar", ble det planlagt stor fest i flere byer i Russland. Alle de gamle bandmedlemmene deltok, og det endte med, som det pleide i de dager, med et heidundrandes fyllekalas. Folk ravet fulle rundt i gatene, og Lenin og de andre i bandet var ikke bedre. "Killah" Stalin gikk amok mens han sto i taxikø, og folk skjønte hvordan "Drunkman" Rykov fikk tilnavnet sitt. Etter et par bøtter vodka bestemte Lenin og Trotskij seg for å storme Vinterpalasset, hytta til tsaren, for å se etter mer drikke. Ettersom alle vaktene rundt hytta var ravende fulle, var det lett å komme seg inn. Ingen vet riktig hva som foregikk den kvelden, men sikkert er det i hvert fall at da bandet våknet opp i leiligheten sin dagen etter, lå tsarfamilien bastet og bundet i den grønne sofaen til Bukharin. "Babyface" Bukharin begynte å gråte, ettersom han hadde støvsugd den kvelden før. Stalin kalte Bukharin for en feig dritt, og dette ble starten på en årelang krangel mellom disse to som endte med Bukharins død i 1938.

Bolsjevikene innså at de nå hadde makten over regjeringen, og utnyttet sjansen til fulle. De omdøpte bandet til "Politburo", og i årene etter, kom og gikk medlemmene. De startet en ny regjering, og omdøpte Russland til Sovjetunionen. Sovjet står for: S=So O=Over V=Vith J=Ju E=Emo T=Teasers. Ingen i Russland var særlig gode i engelsk.

Lenin ble lederen av Sovjetunionen. Han ble elsket og sett opp til av folket,bortsett fra de som ble skutt, og han ble et punkikon for kommende tider. I 1918 hadde han en affære med en av beundrerne sine, Inessa Armand, og hans kone vurderte å kaste ham ut hjemmefra. Da Lenin gikk med på å barbere av seg halvparten av håret sitt, tilgav hun ham. Det er derfor Lenin har så lite hår på de seneste bildene av ham. I 1922 ble Lenin alvorlig syk etter å ha forspist seg på rosenkål. Han måtte ta seg en pause som regjeringsleder, og innsatte istedet "Drunkman" Rykov. Rykov styrte staten godt sammen med medarbeiderne sine, men i løpet av denne perioden ble han uvenn meg "Killah" Stalin fordi Stalin mente at han var bedre til å drikke enn Rykov. Det ble arrangert en drikkekonkurranse, som Rykov selvsagt vant, men Stalin kunne aldri tilgi Rykov dette. Denne "meningsløse agurk-fighten", som Lenin kalte det, endte med Rykovs død i 1938.

Lenin ble frisk, og kom tilbake på jobb. Men mellom 1922-1924 utviklet han et dårlig forhold til "Killah" Stalin. Stalin likte generelt ikke folk rundt seg, og det begynte å versere rykter om at han hadde begynt å røyke gress. Disse ryktene har aldri blitt bekreftet, men de ble forsterket da Karl "Dirtyface" Radek kom med sin mystiske kommentar "Han der fyren er fa** meg ikke helt god." I 1924 ringte Stalin til Lenin, og fortalte at han likte den siste plata til det nystartede bandet KGB litt. Ettersom Lenin hadde dårlig hørsel, oppfattet han det som at Stalin sa "Du er en forb**** dritt". Lenin ble sint, og hylte inn i røret "Du er en jæv** agurk!!" Stalin ble fornærmet, og leide en leiemorder ved navn Jezov, som skjøt Lenin.

Berømte sitater av Lenin: -Alle i regjeringen er noen forb**** agurker!! -Agurk til folket!! -Karl Marx likte også agurk!! -Mensjevikene er noen agurker!!
Fuck the tsar!!
Josef "Killah" Stalin og Vladimir "Partyman" Lenin backstage

Alle elsket Lenin, bortsett fra de som ble skutt

Lenin etter at han hadde barbert av seg halvparten av håret.
Dette har egentlig ingenting med dette å gjøre.
Revolusjonen i 1906. Go punk!!
Lenin tar seg en lur på et boooring partimøte.

En plakat. Det står: "Amerika, gå og ta deg en bolle.We rules, u sucks!!!"

Tsarfamilien etter revolusjonen. I bakgrunnen kan man se Bukharins sofa.
Funky gangstahs på vei til konsert