Polakk

Frå Ikkjepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Folk som kommer fra The land of a thousand pies, og som kommer hit til Norge for å stjele jobbene våre. De jobber for rndt 50 øre timen, og snakker skumle språk.

Folkeslag som kommer i strie strømmer sammen med sommeren. Utfører alt mulig slags arbeid for luselønn, dog med noe variernde utfall. Snakker stort sett "flytende engelsk", men holder seg for det meste til lave grynt, håndbevegelser, samt et laverestående språk som minner voldsomt om måkeskrik. Polakker finner man i store mengder på østlandet, hvor Slemmestad og Lier er svært utsatt. Dette på grunn av tettstedenes nære beliggenhet til sentrale områder i norsk grønnsaks- og bærindustri, med størst vekt på jordbær. Av polakkene som kommer til Norge har de fleste høy utdanning i Polen(i Norge kalt grunnskolen), blant annet advokater, leger og hvis du er heldig møter du kanskje også et regjeringsmedlem på jordbæråkeren.

Dette folkeslaget har i de siste årene fått hard konkurranse fra de enda mer primitive og enda billigere "folkene" fra Litauen. Dette ser imidlertid ut til å gå polakkenes vei, da utfallet av arbeidet i noen få tilfeller er bedre, slik at de gjennomsnittlig er hakket over litauerne. Det skal dog sies at dette er håndverk som vi nordmenn praktiserer på barneskolen, og anbefaler derfor at man heller går for de norske håndverkerne. Bær- og grønnsaksinnsamling kan vi allikevel overlate til våre polske "venner", da disse jobber søndager UTEN tillegg i lønn.